Masová roláda se sýry a zeleninou
Suroviny
- 400 g Bramborová kaše
- 100 g Hrášek
- 100 g Klobása bílá
- 200 g Salám Mortadela
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 g Vepřové maso mleté
- 100 ml Víno bílé
- 80 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Telecí kýta
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1136 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 71 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 580.4 mg
- Draslík 1474.8 mg
- Vláknina 5726.3 mg
- Vitamín A 5726.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a ořízneme kraje. Ovčí sýr a parmezán nastrouháme, petrželku nakrájíme nadrobno. Mleté maso promícháme s klobásovou hmotou, syrovým vejcem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, hráškem, solí a pepřem. Telecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na něj plátek mortadely, dvě lžíce náplně, rozkrojená vejce natvrdo, ovčí sýr a navrch dáme zbytek náplně.
-
2
Maso sbalíme a převážeme nití. Na oleji maso rychle z obou stran osmažíme, podlijeme ho vínem a dusíme doměkka. V troubě ho pak dopékáme hodinu a půl. Po upečení maso necháme patnáct minut odstát bez nití a okamžitě podáváme s bramborovou kaší.