Mrkvový koláč s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 24 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 3.1 mg
- Draslík 55.8 mg
- Vláknina 6330 mg
- Vitamín A 6330 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K tomuto koláči je důležité dodržovat postup pro správnou konzistenci těsta.
-
2
Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a dáme ji do misky. Ve větší míse si vyšleháme jogurt s cukrem, přidáme nastrouhanou mrkev, dobře zamícháme a střídavě přidáváme 1 lžíci oleje, zamícháme, 1 lžíci mouky, zamícháme a takto pokračujeme do doby, než spotřebujeme všechnu mouku a olej.
-
3
Nakonec přidáme rozmíchanou jedlou sodu s mlékem a 1/2 pomletých ořechů a samozřejmě vše dobře promícháme. Dobře vypracované těsto je krásně hladké a takto ho vylijeme do máslem vymazaného plechu, posypeme zbytkem ořechů a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 10-15 minut, potom teplotu trouby snížíme na 180°C a dopečeme dozlatova.