Mrkvový koláč s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Soda jedlá
  • 100 g Jogurt bílý
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 55.8 mg
  • Vláknina 6330 mg
  • Vitamín A 6330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K tomuto koláči je důležité dodržovat postup pro správnou konzistenci těsta.

  • 2

    Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a dáme ji do misky. Ve větší míse si vyšleháme jogurt s cukrem, přidáme nastrouhanou mrkev, dobře zamícháme a střídavě přidáváme 1 lžíci oleje, zamícháme, 1 lžíci mouky, zamícháme a takto pokračujeme do doby, než spotřebujeme všechnu mouku a olej.

  • 3

    Nakonec přidáme rozmíchanou jedlou sodu s mlékem a 1/2 pomletých ořechů a samozřejmě vše dobře promícháme. Dobře vypracované těsto je krásně hladké a takto ho vylijeme do máslem vymazaného plechu, posypeme zbytkem ořechů a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 10-15 minut, potom teplotu trouby snížíme na 180°C a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu