Musaka z brambor a špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 30 g
- Sodík 978 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 174.9 mg
- Draslík 2160.8 mg
- Vláknina 21134.5 mg
- Vitamín A 21134.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka.
-
2
Oloupané brambory v míse rozkucháme nebo si je nahrubo nastrouháme a promícháme se solí a pepřem. Zelenou nať petržele nakrájíme nadrobno. Omytý špenát nakrájíme na menší kousky a krátce ho orestujeme na rozpáleném másle (40 g). Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a dáme do misky.
-
3
Zapékací mísu vytřeme máslem (asi 20 g) a budeme do ní postupně vrstvit všechny ingredience:
-
4
první vrstva bude z brambor, které posypeme petrželkou, pak vrstva sýra a na sýr rozložíme vrstvu špenátu. Toto budeme opakovat alespoň 2x, poslední vrstva bude z brambor.
-
5
V mléku rozšleháme vejce, přimícháme zbytek rozpuštěného másla a tím
-
6
musaku polijeme. Mísu s musakou dáme do dobře vyhřáté trouby a pečeme do zlatohněda při 175° C přibližně 40 minut.
-
7