Bramboráčky s petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 12 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 49.5 mg
- Draslík 569.5 mg
- Vláknina 11171.7 mg
- Vitamín A 11171.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme brambory, petržel, nakrájíme cibuli najemno, přidáme šalvěj, vejce, strouhanku a koření. Z připravené směsi vytvoříme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Rozehřejeme troubu na 220°C. Mezitím připavíme omáčku z nakrájených jablek, šťávy z citronu, medu a vody, kterou vaříme v malém hrnci cca 10 minut. Odstavíme z ohně a mícháme další minutu, dokud nezmizí zbylé kousky jablek. Přidáme šalvěj a zakysanou smetanu.
-
3
Plech vymastíme olejem a vytvarujeme z bramborové směsi malé placičky, které potřeme olejem a pečeme 10 minut. Poté bramboráčky obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou.