Brněnské slepovánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 56.4 mg
- Vláknina 3120 mg
- Vitamín A 3120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, mouku, mleté ořechy a práškový cukr zpracujeme na těsto, vyválíme a vykrajujeme různé tvary.
-
2
Pečeme na plechu s pečícím papírem.
-
3
Povidla smícháme s vanilkovým cukrem, rumem a žloutkem, slepujeme vždy dva stejné tvary k sobě.
-
4
Můžeme pocukrovat.