Fusilli s tuňákem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Tuňák v oleji
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Ančovičky konzervované
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 834 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 43 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 160.3 mg
- Vláknina 9452.3 mg
- Vitamín A 9452.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme do něj smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a za stálého míchání asi 2 minuty povaříme. Do připravené omáčky vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a výtažek z ančoviček (sardelí). Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, ve které uvaříme podle návodu na obalu fusilli. Příprava trvá zhruba 10-12 minut. Uvařené fusilli důkladně scedíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Rozporcujeme tuňáka na menší kousky a opatrně zamícháme do těstovin, aby se nám úplně nerozpadl. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a hoblinkami citronové kůry. Pokrm ihned podáváme.