Skotský koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 28 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 26.7 mg
- Vláknina 1850 mg
- Vitamín A 1850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosejeme mouku, cukr a kukuřičný škrob do misky, přidáme máslo a vše důkladně prohněteme, nejlépe rukama.
-
2
Předehřejeme troubu na 160°C. Formu na pečení vysypeme moukou a připravíme plech na pečení, na který položíme pečící papír. Připravené těsto zlehka natlačíme do formy, tu poté obrátíme i s těstem na připravený plech. Těsto z formy vyklopíme na plech.
-
3
Pečeme 40 minut dozlatova.
-
4
Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.