Omáčka Joinville

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 100 g Houby čerstvé
  • 50 g Rak říční
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1454 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 241.4 mg
  • Draslík 350.8 mg
  • Vláknina 2928.4 mg
  • Vitamín A 2928.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby, posekanou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a necháme ještě 1 minutu restovat. Potom podlijeme studeným vývarem, metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

  • 2

    Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se asi 1/3 tekutiny odpařila.

  • 3

    Uvařenou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní 100 g másla a račí maso, které jsme si předtím uvařili v osolené vodě a pokrájeli najemno.

Komentáře k receptu