Omáčka Joinville
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1454 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 241.4 mg
- Draslík 350.8 mg
- Vláknina 2928.4 mg
- Vitamín A 2928.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby, posekanou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a necháme ještě 1 minutu restovat. Potom podlijeme studeným vývarem, metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
-
2
Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se asi 1/3 tekutiny odpařila.
-
3
Uvařenou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní 100 g másla a račí maso, které jsme si předtím uvařili v osolené vodě a pokrájeli najemno.