Kapr v leču se zakysanou smetanou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 300 g Paprikové lusky čerstvé
- 150 g Rajčata
- 100 g Zakysaná smetana
- 500 g Kapr obecný
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 101.4 mg
- Draslík 735.9 mg
- Vláknina 1950 mg
- Vitamín A 1950 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
-
2
Potom maso osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
-
3
Opečené porce vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vmícháme mletou papriku. Zalijeme trochou vody, vložíme zpět porce kapra a pečeme.
-
4
Po chvíli přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata.
-
5
Při dopékání kapra podlijeme smetanou a omáčku podle chuti přisolíme.