Masové kuličky po turecku
Suroviny
- 60 g Rýže loupaná
- 500 g Hovězí maso mleté
- 150 g Jogurt bílý
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Máta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Sůl bylinková
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 8 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 82.4 mg
- Draslík 555.4 mg
- Vláknina 1033.7 mg
- Vitamín A 1033.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
-
2
Mleté maso smícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekanou mátu, vařenou rýži a vše promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme po všech stranách na olivovém oleji.
-
4
Oloupaný, prolisovaný česnek smícháme s jogurtem, okořeníme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.
-
5
Masové kuličky podáváme s jogurtovou omáčkou horké i studené.