Masové kuličky po turecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Rýže loupaná
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 150 g Jogurt bílý
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 82.4 mg
  • Draslík 555.4 mg
  • Vláknina 1033.7 mg
  • Vitamín A 1033.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout.

  • 2

    Mleté maso smícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekanou mátu, vařenou rýži a vše promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme po všech stranách na olivovém oleji.

  • 4

    Oloupaný, prolisovaný česnek smícháme s jogurtem, okořeníme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.

  • 5

    Masové kuličky podáváme s jogurtovou omáčkou horké i studené.

Komentáře k receptu