Vepřové kotlety Gourmet (labužnické)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 250 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.23 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 234.7 mg
  • Draslík 545.5 mg
  • Vláknina 269.4 mg
  • Vitamín A 269.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepané kotlety osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a drceným rozmarýnem. Na rozpuštěném tuku je opékáme po každé straně asi 10 minut.

  • 2

    Opečené kotlety naskládáme do zapékací misky, která byla předem vymazaná. Nastrouhaný sýr, na kostičky nastrouhanou šunku, vejce, sůl a pepř dobře promícháme a touto směsí potřeme kotlety.

  • 3

    Pečeme v elektrické troubě na 220 stupňů Celsia.

Komentáře k receptu