Salát Delikates
Suroviny
- 500 g Zelí čínské
- 50 g Pórek
- 100 g Sýr Eidam cihla 45%
- 300 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 0.5 kávová lžička Libeček
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 389.7 mg
- Vláknina 2937 mg
- Vitamín A 2937 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. Použijeme jarní cibulku, kterou stejně jako pórek nakrájíme na kolečka. Červenou papriku pokrájíme na slabší proužky a zeleninu v míse spolu promícháme.
-
2
Na hrubém struhadle nastrouháme sýr a přisypeme k zelenině do mísy. Uvařená vajíčka nakrájíme na kostky a vmícháme do salátu.
-
3
Do kelímku s jogurtem nakapeme ocet a panenský olej. Přisypeme bylinky. Bazalku, oregáno, libeček a šalvěj. Vše rozmícháme v jogurtu. Salát nejdříve osolíme a pak přelijeme jogurtovou zálivkou.
-
4
Salát podáváme vychlazený jako samostatný chod.