Makedonské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 40 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 103.4 mg
- Draslík 901.7 mg
- Vláknina 5131.5 mg
- Vitamín A 5131.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a mírně posypeme hladkou moukou. Maso rychle opečeme po obou stranách na oleji.
-
2
Oloupanou cibuli umeleme a na lžíci oleje osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme opečené roštěnky i s výpekem a opékáme je v cibuli doměkka. Potom přilijeme rozmíchaný jogurt (nebo kyselé mléko), podle chuti přisolíme a dusíme ještě 5 minut.