Rybí kari s cizrnou
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 500 g Rýže Basmati
- 750 g Filé z aljašské tresky
- 150 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 5 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 441.7 mg
- Vláknina 14852.8 mg
- Vitamín A 14852.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.
-
2
Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme.
-
3