Smetanový pudink se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 527.8 mg
  • Draslík 218.7 mg
  • Vláknina 2724 mg
  • Vitamín A 2724 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozkvedlané smetany zašleháme žloutky a 200 g mouky, osolíme, necháme chvíli stát. Poté do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr.

  • 2

    Pudink pečeme v máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formě ve vodní lázni v troubě přibližně hodinu.

  • 3

    Podáváme ho posypaný nasekanou petrželkou a politý rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu