Francouzské pavézky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Sirup javorový
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Briošky máslové
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 193.1 mg
  • Draslík 100.6 mg
  • Vláknina 1672.6 mg
  • Vitamín A 1672.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hluboké mísy naskládáme asi 3 cm široké plátky briošek (nejlépe den staré). Každou briošku pokapeme lžičkou mléka, aby navlhly.

  • 2

    Vedle v míse rozšleháme vejce s bílkem, mlékem, špetkou soli, skořicí, strouhaným muškátovým oříškem a vanilkovým cukrem. Touto směsí polijeme z obou stran plátky briošek a necháme pár minut proležet. Pozor, aby se nám briošky nezměnily na beztvarou nádivku.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo a do něj dáme na osmažení plátky briošek asi na 3 minuty a totéž uděláme i z druhé strany.

  • 4

    Osmažené briošky vyndáme na prkénko a šikmo je rozkrojíme na poloviny.

  • 5

    Můžeme je servírovat naskládané do pyramidy a vedle máme javorový sirup na polití.

Komentáře k receptu