Francouzské pavézky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 16 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 193.1 mg
- Draslík 100.6 mg
- Vláknina 1672.6 mg
- Vitamín A 1672.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hluboké mísy naskládáme asi 3 cm široké plátky briošek (nejlépe den staré). Každou briošku pokapeme lžičkou mléka, aby navlhly.
-
2
Vedle v míse rozšleháme vejce s bílkem, mlékem, špetkou soli, skořicí, strouhaným muškátovým oříškem a vanilkovým cukrem. Touto směsí polijeme z obou stran plátky briošek a necháme pár minut proležet. Pozor, aby se nám briošky nezměnily na beztvarou nádivku.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo a do něj dáme na osmažení plátky briošek asi na 3 minuty a totéž uděláme i z druhé strany.
-
4
Osmažené briošky vyndáme na prkénko a šikmo je rozkrojíme na poloviny.
-
5
Můžeme je servírovat naskládané do pyramidy a vedle máme javorový sirup na polití.