Krůtí maso s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 356 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 58.3 mg
- Draslík 480.5 mg
- Vláknina 13657.2 mg
- Vitamín A 13657.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
V teflonové pánvi rozpálíme máslo, vložíme cibuli, osmahneme, vložíme maso a okořeníme.
-
3
Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k masu a za stálého míchání opékáme. Do pánve slijeme nálev z kukuřice a dusíme při mírné teplotě asi 5 minut, dokud mrkev nezměkne.
-
4
Přidáme kukuřici, smetanu, pomerančovou šťávu a necháme prohřát.