Krůtí maso s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krůtí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 425 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 600 g Mrkev kořen
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 356 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 58.3 mg
  • Draslík 480.5 mg
  • Vláknina 13657.2 mg
  • Vitamín A 13657.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V teflonové pánvi rozpálíme máslo, vložíme cibuli, osmahneme, vložíme maso a okořeníme.

  • 3

    Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k masu a za stálého míchání opékáme. Do pánve slijeme nálev z kukuřice a dusíme při mírné teplotě asi 5 minut, dokud mrkev nezměkne.

  • 4

    Přidáme kukuřici, smetanu, pomerančovou šťávu a necháme prohřát.

Komentáře k receptu