Ovocný tvarohový krém

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 ks Citrony
  • 3 ks Pomeranče
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 208 mg
  • Draslík 545.5 mg
  • Vláknina 9606 mg
  • Vitamín A 9606 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva pomeranče oloupeme, odstraníme bílá vlákna a rozdělíme na dílky. Z posledního pomeranče a z citrónu vymačkáme šťávu.

  • 2

    Tvaroh smícháme se žloutky, smetanou, šťávami, likérem, pomerančovou kůrou a cukry.

  • 3

    Upravíme na čtyři misky nebo talířky, ozdobíme dílky pomeranče, kuličkami modrého vína a ihned podáváme.

Komentáře k receptu