Ovocný tvarohový krém
Suroviny
- 250 g Hroznové víno
- 400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 100 g Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.5 ks Citrony
- 3 ks Pomeranče
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 12 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 208 mg
- Draslík 545.5 mg
- Vláknina 9606 mg
- Vitamín A 9606 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva pomeranče oloupeme, odstraníme bílá vlákna a rozdělíme na dílky. Z posledního pomeranče a z citrónu vymačkáme šťávu.
-
2
Tvaroh smícháme se žloutky, smetanou, šťávami, likérem, pomerančovou kůrou a cukry.
-
3
Upravíme na čtyři misky nebo talířky, ozdobíme dílky pomeranče, kuličkami modrého vína a ihned podáváme.