Bešamelová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 40 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 438.3 mg
- Draslík 140.7 mg
- Vláknina 1218 mg
- Vitamín A 1218 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s dušenou zeleninou.