Mrkvový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 198 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 173.8 mg
- Draslík 83.2 mg
- Vláknina 6760.5 mg
- Vitamín A 6760.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nesladíme. Po částečném prochladnutí do pudinku vmícháme žloutek, citronovou šťávu a med.
-
2
Nakonec do zcela vychladlého pudinku přimícháme oloupanou, jemně nastrouhanou mrkev. Rozdělíme do misek, ozdobíme ušlehanou, mírně oslazenou smetanou a omytým rybízem (nebo kompotovaným ovocem).