Mrkvový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 hrst Rybíz červený
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 198 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 173.8 mg
  • Draslík 83.2 mg
  • Vláknina 6760.5 mg
  • Vitamín A 6760.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nesladíme. Po částečném prochladnutí do pudinku vmícháme žloutek, citronovou šťávu a med.

  • 2

    Nakonec do zcela vychladlého pudinku přimícháme oloupanou, jemně nastrouhanou mrkev. Rozdělíme do misek, ozdobíme ušlehanou, mírně oslazenou smetanou a omytým rybízem (nebo kompotovaným ovocem).

Komentáře k receptu