Krupicový knedlík s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozdrobíme, přidáme k němu rozšlehané žloutky, krupici, osolíme a necháme asi 2 hodiny stát. Potom do připravené hmoty zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme podélný knedlík, položíme jej na navlhčenou utěrku, zabalíme a kraje utěrky zavážeme. Knedlík vložíme do vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplave na povrch.

  • 3

    Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu