Krupicový knedlík s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 6 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 58.3 mg
- Vláknina 1200 mg
- Vitamín A 1200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh rozdrobíme, přidáme k němu rozšlehané žloutky, krupici, osolíme a necháme asi 2 hodiny stát. Potom do připravené hmoty zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Z těsta vytvarujeme podélný knedlík, položíme jej na navlhčenou utěrku, zabalíme a kraje utěrky zavážeme. Knedlík vložíme do vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplave na povrch.
-
3
Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky.