Sut-pita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 8 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 207.4 mg
- Draslík 64.5 mg
- Vláknina 118.4 mg
- Vitamín A 118.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce dohladka rozmícháme s moukou, zalijeme mlékem a rozšleháme.
-
2
Plech vymažeme sádlem a zahřejeme v troubě. Na zahřátý plech nalijeme rozšlehanou hmotu do výše asi 2cm, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 20 minut.
-
3
Svaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem. Upečenou pitu zalijeme sirupem, nakrájíme a necháme vychladnout.