Timbaly z lososa s koprovým krémem
Suroviny
- 230 g Losos - filety
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Kaviár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 279.4 mg
- Vláknina 115.4 mg
- Vitamín A 115.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z lososa vložíme na 10 minut do mrazáku, nakrájíme na kousky, dáme do mixéru, přidáme bílek a víno. Umixujeme, osolíme, opepříme, zjemníme smetanami.
-
2
Čtyři formičky vymažeme máslem a naplníme losovou směsí, vaříme ve vodní lázni asi 20 minut.
-
3
Kopr omyjeme, osušíme, nasekáme, přidáme do majonézy, jogurtu a smetany. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
4
Hotovou timbalu vyklopíme z formiček, ozdobíme snítkami čerstvého kopru a kaviárem.
-
5
Podáváme s koprovým krémem.