Velikonoční věnec s rozinkami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 27 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 22.3 mg
- Draslík 227.7 mg
- Vláknina 5720 mg
- Vitamín A 5720 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí s 1 lžící cukru. Smícháme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, 100 g mandlí a 80 g změklého másla. Vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme je přikryté kynout asi 30 minut, potom zapracujeme rozinky a necháme kynout dalších 30 minut.
-
2
Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme váleček asi 70 cm dlouhý a upleteme cop. Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujeme věnec a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
-
3
Svaříme med se 100 g mandlí, smetanou a 50 g másla. Asi po 20 minutách pečení potřeme věnec medovou směsí, dopečeme a necháme vychladnout.