Chřestové palačinky po italsku
Suroviny
- 0.8 g Máslo čerstvé
- 700 g Chřest bílý
- 50 g Sýr Parmezán
- 50 g Oříšky piniové
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Šalotka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 32 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 281.6 mg
- Draslík 853.9 mg
- Vláknina 11363.2 mg
- Vitamín A 11363.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí a necháme stát asi 30 minut.
-
2
Omytý a oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 8 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Z připraveného těsta usmažíme na másle 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem a posypeme piniemi a nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.