Enchiladas
Suroviny
- 340 g Vepřové maso mleté
- 280 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cibulka jarní
- 12 ks Tortilla
- 10 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
- 4 polévková lžíce Hrozinky
- 4 polévková lžíce Oříšky piniové
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 49 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 944.3 mg
- Vláknina 19163.5 mg
- Vitamín A 19163.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši.
-
2
Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut.
-
3
Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme.
-
4
Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř.
-
5
Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět.
-
6
Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme.