Brambory v závěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1442 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 99 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 232 mg
- Draslík 2156.9 mg
- Vláknina 26942.5 mg
- Vitamín A 26942.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Položíme do vymazané mísy.
-
2
Nakrájený pórek rozprostřeme na brambory.
-
3
Nastrouhaný sýr nasypeme na pórek - ale jen část sýra.
-
4
Připravíme si jíšku z másla a mouky, do které přidáme zbytek sýra a smetanu.
-
5
Vše promícháme do zhoustnutí.
-
6
Přelijeme tím brambory a dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova.