Špenátový salát se sýrem a žampiony
Suroviny
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 17 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 922.8 mg
- Vláknina 4605.3 mg
- Vitamín A 4605.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme omytý, nahrubo nasekaný špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání podusíme 2 minuty.
-
2
Okurku oloupeme a žampiony očistíme. Obojí pokrájíme na plátky a upravíme na mísu. Špenát necháme okapat, přisolíme a položíme do středu mísy.
-
3
Smícháme ocet, nasekaný kopr, sůl, pepř a zbylý olej. Zálivkou pokapeme salát. Ovčí sýr rozkrájíme a rozložíme na povrch salátu.