Vepřové řízky v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 8 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 129.9 mg
  • Draslík 872.4 mg
  • Vláknina 4839.8 mg
  • Vitamín A 4839.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 195 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, každou zabalíme do alobalu, pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia, přibližně po dobu 55 minut.

  • 2

    Smícháme 6 lžic medu s hořčicí, olejem, provensálským kořením a solí. Omytou kýtu nakrájíme na plátky a každý plátek potřeme připravenou marinádou. Necháme asi 30 minut marinovat. Řízky opékáme na oleji na pánvi asi 7 minut.

  • 3

    Promícháme tvaroh, smetanu, 3 lžíce medu a rozkrájenou pažitku. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 4

    Brambory vyjmeme z alobalu, nahoře je nařízneme do křížku a naplníme tvarohovou omáčkou.

  • 5

    Řízky podáváme s plněnými bramborami.

Komentáře k receptu