Vepřové řízky v medu
Suroviny
- 250 g Tvaroh tučný
- 600 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 4 ks Brambory
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 8 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 33 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 129.9 mg
- Draslík 872.4 mg
- Vláknina 4839.8 mg
- Vitamín A 4839.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 195 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, každou zabalíme do alobalu, pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia, přibližně po dobu 55 minut.
-
2
Smícháme 6 lžic medu s hořčicí, olejem, provensálským kořením a solí. Omytou kýtu nakrájíme na plátky a každý plátek potřeme připravenou marinádou. Necháme asi 30 minut marinovat. Řízky opékáme na oleji na pánvi asi 7 minut.
-
3
Promícháme tvaroh, smetanu, 3 lžíce medu a rozkrájenou pažitku. Omáčku osolíme a opepříme.
-
4
Brambory vyjmeme z alobalu, nahoře je nařízneme do křížku a naplníme tvarohovou omáčkou.
-
5
Řízky podáváme s plněnými bramborami.