Krémová tykvová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 60.6 mg
- Draslík 1166.5 mg
- Vláknina 5269.8 mg
- Vitamín A 5269.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykvovou dužinu nakrájíme nahrubo, oloupanou cibuli nasekáme. Obojí osmahneme na lžíci oleje, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka.
-
2
Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme.
-
3
Očištěné krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, rozdělíme do 4 talířů a zalijeme krémovou polévkou a ozdobíme pažitkou.