Rajčata zapečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 10 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 0.75 šálek Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 590.3 mg
  • Vláknina 6776 mg
  • Vitamín A 6776 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymastíme zapékací mísu.

  • 2

    Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté je obalíme po obou stranách v mouce a vyskládáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí, osolíme a zalijeme kyselou smetanou. Povrch opět posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

  • 3

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu