Krém z vaječného koňaku se sněhovými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 6 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 156250 mg
- Vitamín A 156250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5 minut). Lusk vyjmeme, přidáme solamyl a vaříme ještě 2 minuty. Vmícháme vaječný koňak, prohřejeme a odstavíme z plotny.
-
2
Žloutky rozšleháme a vmícháme do krému. Krém nalijeme do sklenic a necháme 2 hodiny chladit.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do vařící vody a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Uvařené noky klademe na krém.
-
4
Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.