Telecí medailonky se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 200 g Květák
- 25 g Houby sušené
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Nudle široké
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 250 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 20 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 1320.3 mg
- Vláknina 10192.2 mg
- Vitamín A 10192.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Medailonky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách, vyjmeme je a uložíme na teplém místě. Vložíme oloupané a pokrájené šalotky a osmahneme je. Přilijeme smetanu s vínem, přidáme namočené houby, povaříme.
-
2
Očištěnou zeleninu rozkrájíme na kousky, podusíme je na 30 g másla, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
-
3
Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme je, omastíme máslem a podáváme s masem přelité omáčkou.