Telecí medailonky se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 200 g Květák
  • 25 g Houby sušené
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Nudle široké
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 1320.3 mg
  • Vláknina 10192.2 mg
  • Vitamín A 10192.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Medailonky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách, vyjmeme je a uložíme na teplém místě. Vložíme oloupané a pokrájené šalotky a osmahneme je. Přilijeme smetanu s vínem, přidáme namočené houby, povaříme.

  • 2

    Očištěnou zeleninu rozkrájíme na kousky, podusíme je na 30 g másla, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.

  • 3

    Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme je, omastíme máslem a podáváme s masem přelité omáčkou.

Komentáře k receptu