Indiánský pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 17 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 150.3 mg
- Draslík 376.7 mg
- Vláknina 1523.4 mg
- Vitamín A 1523.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 981.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku smícháme 1 šálek mléka s kukuřičnou moukou a prochladlým rozpuštěným máslem. Za stálého míchání uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.
-
2
Po odstavení z ohně vmícháme melasu, cukr, zázvor, skořici a sůl. Přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vejci. Pro vylepšení můžeme přimíchat na kousky nakrájené křížaly.
-
3
Směs vlijeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut do zlatova.
-
4
Pudink podáváme teplý nebo studený a povrch před podáním poprášíme skořicí.
-
5
Pudink je vhodnou přílohou k masu.