Žampiony s česnekem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 343.1 mg
  • Vláknina 2287.3 mg
  • Vitamín A 2287.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na oleji krátce osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme očištěné, na poloviny rozkrojené žampiony a za občasného promíchání opékáme asi 3 minuty.

  • 2

    Potom z pánve slijeme tekutinu, přilijeme sherry, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Vše zamícháme, zalijeme smetanou a zvolna vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme jemně nasekanou petrželku a ihned podáváme.

  • 4

    Tato příloha je vhodná k rybám, přírodním řízkům nebo ke steakům.

Komentáře k receptu