Roláda plněná ovocným tvarohem
Suroviny
- 500 g Tvaroh tučný
- 125 g Máslo čerstvé
- 12 kávová lžička Cukr krupice
- 12 kávová lžička Mouka polohrubá
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.25 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Kompot jahodový
- 2 polévková lžíce Kompot meruňkový
- 1 polévková lžíce Želatina
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 32 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 226.1 mg
- Draslík 112.6 mg
- Vláknina 883.3 mg
- Vitamín A 883.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 273.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s cukrem do husté pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, spolu s moukou jej lehce vmícháme do žloutků. Na vymazaném plechu upečeme z těsta tenký plát, který necháme vychladnout.
-
2
Tvaroh s máslem a cukrem mícháme do pěny. Přimícháme nakrájené rozinky a na kostičky pokrájené kompotované ovoce, nakonec vmícháme připravenou želatinu, rozpuštěnou ve vodě.
-
3
Na plát natřeme tvarohovou pěnu, stočíme do rolády a necháme ztuhnout v chladu.
-
4
Roládu krájíme na řezy a podáváme.