Telecí pečeně na slanině se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 20 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 161.5 mg
- Draslík 633.8 mg
- Vláknina 24.7 mg
- Vitamín A 24.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Část slaniny nakrájíme na proužky a protkneme jí omyté maso.
-
2
Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, na pekáčku rozškvaříme, přidáme máslo, osolené maso a po všech stranách je opečeme. Mírně podlijeme vodou a za častého podlévání vlastní šťávou upečeme do měkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme kyselou smetanou rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Šťávu přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, houskovými knedlíky nebo s rýží.