Krupičná vaječná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 272.6 mg
- Draslík 157.7 mg
- Vláknina 1936 mg
- Vitamín A 1936 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.
-
2
Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.
-
3
Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.