Omáčka z mletého hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 46 mg
  • Vláknina 1067.1 mg
  • Vitamín A 1067.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 465.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené hovězí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mouku, po částech zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vymícháme na hladkou omáčku. Zvolna ji povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Potom do omáčky vložíme mleté maso, přidáme sůl, koření, podle potřeby zředíme a povaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu