Omáčka z mletého hovězího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 71.8 mg
- Draslík 46 mg
- Vláknina 1067.1 mg
- Vitamín A 1067.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 465.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené hovězí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mouku, po částech zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vymícháme na hladkou omáčku. Zvolna ji povaříme asi 10 minut.
-
2
Potom do omáčky vložíme mleté maso, přidáme sůl, koření, podle potřeby zředíme a povaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
-
3
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.