Kari makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Makrela obecná
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam uzený 45%
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 243.6 mg
  • Draslík 12 mg
  • Vláknina 218 mg
  • Vitamín A 218 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrelám nařízneme na hřbetu kůži a opatrně ji stáhneme. Každou rybu rozdělíme podél páteře na poloviny.

  • 2

    Porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a poprášíme kari kořením. Pečeme 10-15 minut.

  • 3

    Krátce před koncem pečení posypeme porce ryby nastrouhaným sýrem a zapečeme, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu