Sýr zapečený se žemlemi a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 288.8 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájíme žemle a plátky rozkrájíme na proužky. Sýr nakrájíme stejným způsobem.

  • 2

    Silně vymastíme zapékací mísu máslem, poklademe vrstvou žemlí, vrstvou sýra a vrstvy opakujeme.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby.

  • 4

    Vejce ušleháme do pěny, přilijeme osolené mléko.

  • 5

    Jakmile se sýr začne zapékat, přilijeme připravenými vejci a zapékáme zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu