Krupičkový pudink
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 1 špetka Cukr vanilka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.75 l Mléko plnotučné
- 6 polévková lžíce Cukr moučkový
- 6 polévková lžíce Krupice dětská
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mandle plátky
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 39.5 mg
- Vláknina 471.2 mg
- Vitamín A 471.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1184.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle upražíme nasekané mandle spolu s hrozinkami a vyjmeme je.
-
2
Mléko uvedeme do varu, osladíme moučkovým cukrem a za stálého míchání necháme bublat asi 15 minut.
-
3
Na másle po mandlích a hrozinkách pražíme za stálého míchání krupičku. Když začne zlátnout, přiléváme mléko a mícháme. Když hmota zhoustne, vmícháme vanilkový cukr, mandle, hrozinky a odstavíme z ohně.
-
4
Povrch pudinku poprášíme kardamomem a špetkou muškátového oříšku.