Hráškový salát s vejci a majonézou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 117.2 mg
  • Vláknina 2488 mg
  • Vitamín A 2488 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapaný hrášek zlehka promícháme s natvrdo uvařenými, nakrájenými vejci, na kostičky nakrájeným sýrem a paprikou. Vše pokapeme citronovou šťávou smíchanou s cukrem a solí a necháme chvíli proležet.

  • 2

    Salát upravíme na talířky a přelijeme ochucenou majonézou.

Komentáře k receptu