Gratinovaná čekanka s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 181.8 mg
- Vláknina 4247 mg
- Vitamín A 4247 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné čekankové puky rozkrojíme napříč a vložíme do vroucí osolené vody s citronovou šťávou a pepřem. Krátce je povaříme, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Uvařenou čekanku naskládáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou smíchanou s nasekanou petrželkou a překryjeme plátky sýru. Vše pokapeme rozpuštěným máslem a pod grilem zapečeme dozlatova.
-
3
Podáváme s pečivem.