Gratinovaná čekanka s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 4247 mg
  • Vitamín A 4247 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné čekankové puky rozkrojíme napříč a vložíme do vroucí osolené vody s citronovou šťávou a pepřem. Krátce je povaříme, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Uvařenou čekanku naskládáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou smíchanou s nasekanou petrželkou a překryjeme plátky sýru. Vše pokapeme rozpuštěným máslem a pod grilem zapečeme dozlatova.

  • 3

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu