Zelné závitky s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salám jemný
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 164.7 mg
  • Draslík 102.1 mg
  • Vláknina 273.1 mg
  • Vitamín A 273.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelné listy spaříme ve vařící vodě, necháme okapat a silnější žebra naplocho seřízneme.

  • 2

    Tavený sýr nakrájíme, přidáme drobně nakrájený salám, nakrájená natvrdo uvařená vejce, osolíme a posypeme paprikou. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Náplň rozdělíme na zelné listy, svineme je a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Závitky osolíme, posypeme strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu