Mandlové rohlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 29 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 145.6 mg
- Vláknina 5880 mg
- Vitamín A 5880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, másla, moučkového cukru, mletých mandlí, vejce, soli a dřeně z 1 vanilkového lusku vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské folii ho necháme asi 30 minut odležet v lednici.
-
2
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
-
3
Z těsta si vyválíme válečky asi 2 cm silné a z nich krájíme asi 2 cm velké kousky. Z nich pak tvoříme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, až jsou rohlíčky zbarvené dozlatova.
-
5
Na talíři smícháme jemný cukr se zbývající vanilkovou dření a rohlíčky ve směsi obalujeme dokud jsou ještě horké.