Pikantní pekanová jádra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 57 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 332.8 mg
- Vláknina 14730.8 mg
- Vitamín A 14730.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Alobalem vyložíme pečicí plech, vystříkáme olejem ve spreji. Rozložíme na alobal půlky jader pekanových ořechů, vložíme plech do trouby a 10 minut je pražíme, dvakrát je přitom promícháme, zabráníme tím jejich připálení.
-
2
Během pražení si připravíme hmotu na jejich obalení. V mikrovlnné troubě 30 vteřin rozehříváme máslo ve velké míse. Přidáme med, sůl, skořici, hnědý cukr, kajenský pepř, nastrouhanou kůru z jedné limety, ušleháme nahladko.
-
3
Pražené ořechy sesuneme do mísy s hmotou na obalení, kterou teplo z ořechů rozehřeje. Mícháme, dokud se ořechy hmotou zcela neobalí, vysypeme je na alobal na plechu a rozetřeme do stejnoměrné vrstvy. Vrátíme plech do trouby a pečeme 10 minut, během pečení je dvakrát promícháme, hmota okolo ořechů bude bublat, při míchání proto dáváme pozor, aby každá půlka jádra byla ochucovací hmotou obalená rovnoměrně. Vyjmeme plech z trouby a necháme na něm ořechy vychladnout.
-
4
Po vychlazení rozlámeme případné hrudky. Získali jsme 350 gramů křupavých pikantních kandovaných jader, která uchovávaná v uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží při pokojové teplotě až měsíc.