Kynuté kroužky bagels
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 5 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 41.4 mg
- Vláknina 2932 mg
- Vitamín A 2932 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, kroužky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
-
2
Prosátou mouku (250 g) v míse promícháme se solí a droždím. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná 2 vejce s medem a olejem, promícháme a přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hnětači. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracováváme, až se těsto přestane lepit. Zpracované těsto dáme do mísy a pod utěrkou necháme asi 45 minut na teple kynout.
-
3
Z vykynutého těsta na vále vytvoříme válec, z kterého nakrájíme stejné kousky (asi 12 – 14 ks). Každý kousek vyválíme na 20 cm dlouhý váleček, z něj vytvoříme kruh spojením konců.
-
4
Kroužky přeneseme na plech a pod utěrkou je necháme ještě asi 15 minut kynout.
-
5
V mezičase dáme vařit vodu, do vroucí opatrně postupně vkládáme vykynuté kroužky na 20 vteřin. Poté je vyjmeme a položíme zpět na plech.
-
6
Kroužky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
-
7
Upečené kroužky necháme vychladnout na mřížce.