Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Pomerančová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 926.1 mg
  • Vláknina 841.5 mg
  • Vitamín A 841.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety i s kostí očistíme, lehce po okraji nařežeme a z obou stran namočíme do marinády. Maso vložíme do mísy a pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.

  • 2

    Marinované kotlety položíme na olejem potřený rošt, na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme po každé straně asi 7 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.

  • 3

    Na marinádu v misce smícháme rozehřátý med, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a sójovou omáčku.

Komentáře k receptu