Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 600 g Tykev
- 450 g Pórek
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 ml Smetana
- 80 ml Vývar drůbeží
- 5.5 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 1.5 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 30 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 1036.7 mg
- Vláknina 7837.1 mg
- Vitamín A 7837.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prsa nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, v níž jsme rozmíchali mletou papriku. Pórek očistíme, nakrájíme na kousky, dobře opereme a necháme okapat. Oloupanou tykev rozkrojíme, odstraníme semena a tykev nakrájíme na silnější nudličky. Česnek rozdrtíme.
-
2
Tykev spolu s česnekem osmažíme na másle, osolíme a opepříme. Poté zeleninu dusíme ve vlastní šťávě. Po 10 minutách přidáme pórek, med a dodusíme.
-
3
V mezičase na oleji z obou stran smažíme řízky dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku orestujeme protlak, rozředíme smetanou, vývarem a omáčku na mírném plameni provaříme.
-
4
Řízky podáváme přelité omáčkou a s dušenou zeleninou.